A Dobrumba éttermet és reggelizőt az utazásaink inspirálták. Közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételeket kóstolhattok nálunk, sok növény és különböző országokban gyűjtött kincsek között. Spanyol, olasz, portugál, marokkói, izraeli, libanoni, grúz, örmény, török és még sok más nép receptjeit sorakoztatjuk fel az asztalokon. Italkínálatunkban és a zenei aláfestéssel is megpróbáljuk ezt a sokszínűséget tükrözni. Szeretnénk sallangmentes, változatos hely lenni a hetedik kerület küszöbén.
Atlasztól Ararátig, Boszporusztól Gibraltárig
OLÍVÁK • Olívabogyók citrommal és petrezselyemmel[v, gm, lm] | 2400 |
TAPENADE • Kalamata olajbogyó- és szardellakrém bazsalikommal, fokhagymával, citrommal és pirított kenyérrel[gm, lm] | 2400 |
HUMMUSZ TAHINI • Házi hummusz marinált csicseriborsóval, tahiniszósszal, zöld zhouggal és olívaolajjal[v, gm, lm] | 2400 |
BROKEN MUTABAL • Sült padlizsán tahinivel, zöld zhouggal, citromlével, maldon sóval és olívaolajjal[v, gm, lm] | 2500 |
LABNEH ZA'ATAR • Házi krémsajt za'atar fűszerrel, paradicsommal és olívaolajjal[v, gm] | 2400 |
FAVA • Görög sárgaborsó krém lilahagymával, kapribogyóval és olívaolajjal[v, gm, lm] | 2300 |
MUHAMMARA • Szír sültpaprika-krém pirított dióval, olívaolajjal és gránátalmával[v, lm] | 2600 |
GÖRÖG SALÁTA • Friss zöldségek, olívabogyó, oregano, feta[v, gm, lm] | 2600 |
KÖZEL-KELETI SAVANYÚSÁG • Házi savanyított vegyes zöldségek[v, gm, lm] | 1400 |
3 db • Szabadon választott 3 féle hideg mezze, zöld zhouggal és pitával | 6700 |
HUMMUSZ MA LAHMA • Házi hummusz fűszeres pirított bárány- és marhahús raguval, csicseriborsóval, friss korianderrel[gm, lm] | 3700 |
HUMMUSZ SABICH • Házi hummusz sült padlizsánnal, tojással, tahinivel, amba szósszal és zöld zhouggal[v, gm, lm] | 3500 |
HUMMUSZ FALAFEL • Házi hummusz téli tabbouleh-val és falafel golyókkal[v, gm, lm] | 3200 |
GRÁNÁTALMÁS CSIRKEMÁJ • Baharat fűszerrel és gránátalma sziruppal sült csirkemáj tahinivel, fenyőmaggal és friss korianderrel[gm, lm] | 3600 |
GAMBAS AL AJILLO • Chilis-fokhagymás olívaolajban pirított rákfarkak, petrezselyemmel, citrommal, koktélparadicsommal és lepénnyel[gm, lm] | 4700 |
PATATAS BRAVAS • Újburgonya ropogósra sütve, füstölt paprikaszószba forgatva, friss petrezselyemmel és sáfrányos aiolival[gm, lm] | 2800 |
BROKKOLI SALÁTA • Friss zöldségek, köles, tökmag, gránátalma, baharat dresszing[v, gm, lm] | 3900 |
FAVA & GREENS • Görög sárgaborsókrém, szezonális grillezett zöldség, kapri salsa[v, gm, lm] | 3200 |
SHAKSHUKA • Friss paprikás- paradicsomos ragu tojással egybesütve, tahinivel és petrezselyemmel[v, gm, lm] | 3300 |
-BÁRÁNYRAGU • [gm, lm] | 4250 |
-FETA • [v, gm] | 4250 |
-SÜLT PADLIZSÁN • [v, gm, lm] | 4100 |
PITA • [v, lm] | 350 |
GLUTÉNMENTES KENYÉR • Gluténmentes barnakenyér[v, gm, lm] | 950 |
ZÖLDSÉG HASÁB • Mártogatnivaló friss idényzöldségek kenyér helyett[v, gm, lm] | 700 |
SZEZONÁLIS LEVES • Szezononként változó vegán leves friss zöldfűszerekkel és olívaolajjal[v, gm, lm] | 1850 |
HARIRA • [Dobrumba kedvenc] Marokkói fűszeres lencse- és csicseriborsóleves paradicsommal, zöldségekkel és joghurttal[v, gm] | 2300 |
BÁRÁNY HARIRA • Marokkói fűszeres lencse- és csicseriborsóleves zöldségekkel, fűszeres pirított bárány- és marhahús raguval és joghurttal[gm] | 3250 |
PIRI PIRI CSIRKE • Hagyományos afrikai piri-piri szószban pácolt csirkecombfilé, portugál paradicsomos rizzsel[gm, lm] | 4600 |
CSIRKE SHAWARMA • Fűszeres, sült csirkecombfilé tahinis lepényen, sült zöldségekkel, amba szósszal, piros zhouggal és friss korianderrel[lm] | 4600 |
TOMATE Y BACALAO • Tőkehal, aszalt paradicsom, lima bab, petrezselyem[gm, lm] | 6700 |
ZELLER SHAWARMA • Vörösboros zeller, sült zöldségek, zöld zhoug, paradicsom, koriander[v, lm] | 4500 |
FEJEDELMI HUMMUSZ TÁL • Hummusz tál marinált csicseriborsóval és olivabogyókkal, marinált lilahagymával, csípős paprikával, tojással, falafellel és pitával[v, gm, lm] | 4500 |
BASBOUSSA • [Dobrumba kedvenc] Levantei semolina sütemény narancsvirágsziruppal, pirított mandulával, gránátalmával és krémes joghurttal[v] | 1900 |
SAJTTORTA • Kecsketúrós baszk sajttorta ribizliszósszal[v, gm] | 2200 |
BROWNIE • Vegán brownie krémes tahinivel és gyümölcsraguval[v, gm, lm] | 2200 |
- • Ebédidőben rendelj legalább 2700 Ft értékben étlapunkról, és ajándékba adunk egy napi levest vagy egy basboussa desszertet. |
Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
HUMMUS BOWL • Házi hummusz, buggyantott tojás, friss zöldségek, erőspaprika, csicseriborsó, olívaolaj[V, LM] | 3200 |
ZSÁLYA & TOJÁS TOAST • Buggyantott tojás, zsályás vaj, pirított kalács, za'atar, labneh, friss zöldségek, erőspaprika[V] | 3400 |
HUMMUS SABICH • Házi hummusz, sült padlizsán, tojással,tahini, friss zöldségek[V, GM, LM] | 3500 |
DOBRUMBA BOWL • Szabadtartású tojás, fekete lencse, zöld bulgur, friss zöldségek, labneh, kalács[V] | 3400 |
SHAKSHUKA • Friss paprikás-paradicsomos ragu, tojás, tahini, barhesz[V, GM, LM] | 3300 |
MAKANEK • Gránátalmaszirupos báránykolbász, tahini, marinált lilahagyma, friss menta, gránátalma, fenyőmag[GM, LM] | 3400 |
JOGHURT GRANOLA BOWL • Házi granola, görög joghurt, tahini, aszalt- és friss gyümölcsök[V] | 2800 |
TAHINI SMOOTHIE BOWL • Tahinis smoothie, házi granola, aszalt- és friss gyümölcsök[V, LM] | 2800 |
ZABKÁSA • Kása zabból és kölesből, karamellizált banán, tahini, friss gyümölcs, ribizlilekvár[V, LM] | 2800 |
BARHESZ • Mákos fonott kalács | 850 |
GLUTÉNMENTES KENYÉR • Gluténmentes barnakenyér[GM, LM, V] | 950 |
Martinus Organic Blanc • Fehér | 5dl:4500 |
VILLA SANDI • Prosecco Frizzante DOC | 1650/11500 |
GREGOLETTO • Prosecco Frizzante | 2100/14500 |
SAUSKA • Brut Pezsgő | 14500 |
WEINGARTNER NATIVE JUHFARK • Pét-nat | 12500 |
WEINGARTNER MULTIKULTI • Pét-nat Rosé | 12500 |
ST. DONAT • Hematit Olaszrizling | 1250/7500 |
KISLAKI • Matacs Chardonnay | 1400/9500 |
SZÁSZI • Rózsakő | 1550/10500 |
PÁGER • Zöldveltelini | 1950/13500 |
BOTT FRIGYES • Rajnai Rizling | 2250/15500 |
SZÓLÓ • Víz Furmint | 2400/16500 |
WEINGARTNER • OLASZRIZLING | 11500 |
BARNAG • Diszkó | 12500 |
ST. DONAT • Siller | 1250/8700 |
UNGER • Full Satin Syrah | 11500 |
ST. DONAT • Tufa vörös | 1250/8500 |
BUKOLYI • Egri Bikavér | 1400/9500 |
ORSOGNA • Montepulciano | 1550/10500 |
ATTILA PINCE • Cabernet Franc | 1950/13500 |
BARNAG • Dzsúz | 12500 |
CLAUS PREISINGER • Puszta Libre | 1600/11000 |
STREKOV • Fred X | 12500 |
VIDA • Bonsai Kadarka | 13500 |
FATALONE • Primitivo | 14500 |
GIZELLA • Szamorodni (0,05l/0,5l) | 1950/18500 |
Szóló • Dolce Musa (0,05l/0,5l) | 1750/15500 |
UNGER • Oh | 1950/13500 |
WEINGARTNER • Ruby Light | 1950/13500 |
Telefon: +36 30 194 0049
Hétfő - Csütörtök: 11:00-23:00
Péntek - Vasárnap: 09:00-23:00
Keress minket a Wolton!
MANAGEMENT
dobrumbabudapest@gmail.com
PHOTOGRAPHY | zoltaiandras.com
GRAPHIC DESIGN | studionur.com
SITEBUILD | airb.hu